Venäjän viisumipalvelu Tampereella


Huom:  viisumipalvelu vain matkapakettien oston yhteydessä. 1.6.2017 alkaen yksityiset viisumit ilman matkavarausta hoitaa yhteistyökumppanimme Rustravel Oy; Hatanpään valtatie 24, 3. kerros, Tampere / Tehtaankatu 12, Helsinki.


 

*Huom! Kaikki toimitusajat ovat viitteellisiä ja muutokset ovat mahdollisia. 

** Ryhmäviisumia voidaan hakea Suomen kansalaisille matkan suuntautuessa Pietariin tai Karjalaan. Minimiryhmäkoko 5 hlö. 

Vaadittavat asiakirjat

Henkilökohtainen viisumi

1.  Alkuperäinen passi, joka on voimassa 6 kk (ja siinä on vähintään yksi aukeama tyhjänä)

2.  Yksi passivalokuva (värillinen, 47 mm korkea ja 36 mm leveä ja saa olla enintään 6 kk vanha. Ei saa olla kopio tai itse tulostettu. Suosittelemme käyttämään valokuvausliikkeen palveluita.)

3.  Täytetty, tulostettu ja allekirjoitettu sähköinen viisumianomuslomake

HUOM! Täyttääksesi anomuksen oikein, lue ensin täyttöohjeet (PDF 1,3 M)

4.  Kopio matkavakuutustodistuksesta josta käy ilmi:

  • vakuutusyhtiön nimi
  • vakuutusnumero
  • vakuutuksen voimassaoloaika
  • maininta vakuutuksen voimassaolosta Venäjällä tai maailmanlaajuisesti
  • vakuutetun nimi

 

Ryhmäviisumi - kaikilta ryhmän jäseniltä

1.  Kopio passin kuva-aukeamasta. Kopion on oltava luonnollisessa koossa ja niin selkeä, että kasvonpiirteet erottuvat. Kopio voi olla mustavalkoinen tai värillinen.

2. Täytetty, tulostettu ja allekirjoitettu sähköinen viisumianomuslomake

HUOM! Täyttääksesi anomuksen oikein, lue ensin täyttöohjeet (PDF 1,3 M)

3.  Yksi passivalokuva (mustavalkoinen tai värillinen, kokoa 3x4 cm, saa olla enintään 6 kk vanha)

4.  Kopio matkavakuutustodistuksesta josta käy ilmi:

  • vakuutusyhtiön nimi
  • vakuutusnumero
  • vakuutuksen voimassaoloaika
  • maininta vakuutuksen voimassaolosta Venäjällä tai maailmanlaajuisesti
  • vakuutetun nimi

5.  Kaikien ryhmän jäsenien passien on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymispäivän jälkeen.

Mikäli teidän ei ole mahdollista täyttää viisumianomuslomaketta sähköisessä järjestelmässä, voitte täyttää koneella/käsin täytettävän viisumianomuslomakkeen jonka voit ladata tästä: koneella/käsin täytettävä ryhmäviisumianomus. Toimistomme täyttää tämän hakemuksen pohjalta sähköisen viisumianomuslomakkeen puolestanne.  

Yllämainitut asiakirjat tulee toimittaa koottuna joko henkilökohtaisesti tai postitse Tampereen toimistoon osoitteeseen: 

Hatanpään vt. 24, 33100 Tampere
+358 10 421 8990 (0,088 €/min + pvm)
Ma-Pe 10-16.15


Viisumianomuslomakkeet

Huom! Suosittelemme näiden viisumianomusten ja ohjeiden käyttöä ainoastaan hankkittaessa Venäjän viisumia Aikamatkojen kautta. Muissa konsulaateissa tai matkatoimistoissa saattaa olla erityisvaatimuksia anomusten muodon suhteen.

 

KERTAVIISUMIT

Konsulaatti ei enää hyväksy käsin täytettyjä anomuksia.


Toimitusehdot

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Peruutuskulut 100% viisumin hinnasta. Tilatun monikertaviisumikutsun peruutuskulut 80 €. Aikamatkat Oy ei vastaa Venäjän suurlähetystön tekemistä viisumien hinnanmuutoksista. Konsulaatin aukioloajat ja venäläiset juhlapyhät voivat vaikuttaa toimitusaikoihin. Emme vastaa konsulaatin tai VFS Global viisumikeskuksen viivästyttämistä tai kadottamista asiapapereista, tai konsulaatin tai Venäjän viranomaisten (ministeriö, rajaviranomaiset ym.) tekemistä mahdollisista muutoksista viisumikäytännössä tai niistä asiakkaalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuneista mahdollisista kuluista kuten peruuntuneista matkoista, lentolipusta, tulonmenetyksistä yms.


Uudet viisumisäännöt

1.  Venäjällä oleskeluun liittyvä rekisteröintikäytäntö kiristyy ja rekisteröintejä seurataan entistä tarkemmin. Seitsemän päivän sisällä tulee ehdottomasti käydä rekisteröitymässä yhteistyökumppanimme toimistolla henkilökohtaisesti tai faksilla. Rekisteröinti sisältyy hintaan 12.7.07 jälkeen tilattuihin monikertaviisumeihimme. Tarkemmat ohjeet toimistoltamme

2.  Monikertaviisumilla saa oleskella Venäjällä korkeintaan 180 vrk vuodessa. Tästä maksimissaan 90 vuorokautta puolen vuoden aikana (6 kk viisumin alkamispäivämäärästä). Tätä määrää tulee seurata tarkoin. Jos raja ylittyy, niin luvassa voi olla sakkoja tai muita sanktioita, esim. viisumin epääminen. 90 vrk raja koskee niin kertakäyntejä kuin yhtämittaista oleskelua

3.  HIV-todistuksia ei enää vaadita monikertaviisumeita varten, sillä yhtämittainen oleskelu Venäjällä on rajoitettu 90 vuorokauteen.

Rekisteröinti

Uusi laki astui voimaan 23.03.2011.

Lain mukaan rekisteröinti pitää tehdä 7 päivän sisällä Venäjälle saapumisesta, mikä mahdollistaa 7 päivän oleskelun ilman rekisteröintiä 3 päivän sijaan. Venäjän lain myötä rekisteröinnin saa tehdä nykyään sekä vastaanottavan organisaation osoitteeseen että yksityishenkilön osoitteeseen (vaikka tulisi maahan turisti- tai liikeviisumilla). Rekisteröinti yksityisosoitteeseen tapahtuu nykyään paikallisessa postissa. Hotellit rekisteröivät asiakkaansa automaattisesti.


Viisumisanastoa

Kertaviisumi: Passiin liimattava tarraviisumi, joka oikeuttaa korkeintaan kuukauden kestoiseen kertamatkaan Venäjälle. Viisumin liimaaminen tapahtuu Venäjän konsulaatissa mistä syystä alkuperäinen passi on toimitettava sinne.

Kaksikertaviisumi: Sama kuin yllä, mutta oikeuttaa kahteen Venäjällä käyntiin max. kolmen kuukauden sisällä.

Monikertaviisumi: Tarraviisumi, joka oikeuttaa rajattomaan määrän käyntejä vuoden aikana.  Puolen vuoden aikana Venäjällä oleskelupäiviä saa kertyä maksimissaan 90 vrk.

Ryhmäviisumi: Voidaan hakea ainoastaan Suomen kansalaisille seuraavien ehtojen täyttyessä: ryhmässä on minimissään 5 hlö, matkan kesto on korkeintaan 5 vrk ja matkan kohde on Pietari, Karjala tai lähialueet. Ryhmän on oltava yhdessä maahan tullessa ja sieltä poistuessa.


Viisumit omalla kutsulla (viisumipuollolla)

Huom! Oma kutsu saattaa pidentää toimitusaikaa konsulaatissa. Monikertaviisumia varten hyväksymme ainoastaan UFMS:n (Venäjän Ulkomnisteriön) myöntämät alkuperäiset kutsut, joilla monikertaviisumin hinta on 110 euroa. Muunlaisilla kutsuilla emme takaa, että konsulaatti myöntää viisumin. Kielteisessä viisumipäätöksessä laskutamme joka tapauksessa toimituskulumme 35 euroa ja mahdolliset konsulaatin perimät maksut. 

 

Timetravels - Aikamatkat