AIKAMATKAT OY:N ERITYISEHDOT VALMIS- JA RYHMÄMATKOILLE


Vahvistamalla varauksen asiakas hyväksyy seuraavat Aikamatkojen valmis- ja ryhmämatkoja koskevat erityisehdot. 

MAKSUEHDOT URHEILUMATKOILLE

Urheilumatkat käsittävät yli 500 € matkapaketit lentopallon, koripallon, jalkapallon ja jääkiekon fanimatkoillemme joihin liittyy reitti- tai charter-lento. 

Mikäli maksutavaksi valitaan tilisiirto, lähetetään matkasta erikseen 20 % varausmaksu joka tulee suorittaa 14 vrk. kuluttua laskun vastaanottamisesta. Mikäli asiakas peruuttaa varauksen, varausmaksua ei palauteta.
Loppulasku tulee suorittaa viimeistään 60 vrk ennen suunniteltua lähtöajankohtaa tilisiirtona, luottokortilla tai toimistollamme. 

 1. Jos matka on varattu alle 60 vrk ennen matkan alkua, erääntyy lasku maksettavaksi samoin tein. 
 2. Aikamatkat Oy:llä on oikeus voi peruuttaa varaukset, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä.
 3. Aikamatkat Oy pidättää oikeuden muutoksiin matkajärjestelyissä, esim. hotellivaihtoon saman tähtiluokituksen sisällä tai matkaohjelmamuutoksiin.


MAKSUEHDOT JUNA - JA BUSSIMATKOILLE

 1. Maksu tulee suorittaa viimeistään 28 vrk ennen suunniteltua lähtöajankohtaa tilisiirtona, luottokortilla tai toimistollamme
 2. Jos matka on varattu alle 28 vrk ennen matkan alkua, varaus on maksettava välittömästi, vähintään kahden päivän sisällä.
 3. Aikamatkat Oy voi perua tilaukset, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä.
 4. Aikamatkat Oy pidättää oikeuden muutoksiin matkajärjestelyissä, esim. hotellivaihtoon saman tähtiluokituksen sisällä tai matkaohjelmamuutoksiin. 
 5. Opiskelija-alennukset edellyttävät voimassa olevaa opiskelijakorttia. Mikäli matkaan liittyy Suomessa opiskelija-alennuksen edellyttävä liityntäkuljetus bussilla tai junalla, on matkustajalla oltava suomalainen opiskelijakortti
 6. Matkan hintaan ei kuuluu viisumin hankintakulut, lisäohjelmat, ruokailuita ja muut matkapalvelut, liityntäkuljetukset yms. ellei kulloinkin voimassaolevassa matkaohjelmassa ole toisin mainittu.

MAJOITUSEHDOT

 1. Aikamatkat Oy:llä on oikeus muuttaa asiakkaan varaamaa tai esitteessä ilmoitettua hotellia, mikäli korvaava hotelli on samantasoinen tai parempi sijainnin ja tähtiluokituksen mukaan. 
 2. Mikäli asiakas valitsee majoituksen "jaetussa kahden hengen huoneessa", eikä hänellä ole varmasti matkalle lähtevää huonekaveria, on asiakas velvollinen maksamaan yhden hengen huoneen lisän ennen matkaa tai matkakohteessa, mikäli A) matkatoimistolla ei ole osoittaa huonekaveria muiden matkustajien joukosta B) asiakas ei halua majoittua matkatoimiston osoittaman huonekaverin kanssa. Matkatoimiston osoittama huonekaveri voi olla eri sukupuolta tai ryhmää kun matkustaja. Poikkeuksena tilanne, mikäli huonekaveri/matkakumppani on perunut matkansa ja maksanut peruutuskuluillaan oman osuutensa hotellihuoneesta - tällöin lisää yhden hengen huoneesta ei peritä. Valitsemalla "jaetun kahden hengen huoneen" asiakas hyväksyy tämän 

PERUUTUSEHDOT URHEILUMATKOILLE

Seuraavia peruutusehtoja sovelletaan urheilu/fanimatkoille, joihin sisältyy charter- tai reittilento. Matkustajalla on oikeus perua matka ilman erillistä painavaa syytä seuraavin ehdoin:

 1. Peruuttamalla yli 60 vrk ennen matkaa, veloitetaan 20 % matkan kokonaishinnasta eli varausmaksun osuus. Veloitamme lisäksi myös mahdollisen viisumin konsulimaksun, jos viisumi on jo myönnetty. Yleisesti ottaen viisumihakemukset toimitetaan konsulaattiin vasta 15 vrk. ennen varsinaista matkaa, ellei asiakkaan kanssa ole sovittu aikaisemmasta toimitusajasta. 
 2. Peruuttamalla myöhemmin kuin 60 vrk mutta vähintään 31 vrk ennen lähtöä veloitetaan 50 % matkan kokonaishinnasta +mahdolliset viisumit ja otteluliput.
 3. Peruuttamalla myöhemmin kuin 31 vrk, mutta viimeistään 21 vrk ennen lähtöä veloitetaan 75 % matkan hinnasta sekä mahdollisesti hankitut otteluliput ja viisumien konsulimaksut.
 4. Peruuttamalla myöhemmin kuin 21 vrk veloitetaan matkan kulut täysimääräisesti (100 %).
 5. Jos matkustajaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma, ja hänellä on valmismatkalain mukainen oikeus peruuttaa sopimus (Valmismatkalaki 15 § 2 mom., Yleiset valmismatkaehdot 5.1 a.b), on matkanjärjestäjällä oikeus periä kohtuullinen korvaus peruuttamisesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä, kuten ennakkoon maksetuista palveluista (esim. lennot, hotellit ja agenttipalvelut). Matkanjärjestäjä ei sen sijaan ole oikeutettu korvaukseen esimerkiksi menettämästään liikevoitosta. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusvakuutus oman, lähiomaisen tai matkatoverin vakavan sairastumisen tai kuoleman varalta. Tämän artiklan mukaisten ehtojen toteutuminen edellyttää kirjallista lääkärintodistusta. Korvattava summa katsotaan tapauskohtaisesti. 
 6. Peruutusaika lasketaan ensimmäisestä arkipäivästä, jolloin Aikamatkat Oy vastaanottaa peruutusilmoituksen virka-aikana. Juhlapyhiä ja viikonloppua ei lasketa peruutuspäiväksi! Peruutus tulee tehdä joko sähköpostitse:  asiakaspalvelu@aikamatkat.fi tai puhelimitse +358 10 4218 990. Asiakkaan tulee ilmoittaa varausnumero, peruutuksen syy ja tilinumero, jolle mahdollinen hyvitys suoritetaan. 
 7. Aikamatkat Oy varaa yhden kuukauden mahdollisen hyvityksen takaisin maksuun. Hyvitys maksetaan takaisin samalla maksutavalla, kun asiakas on suorittanut maksun matkasta, esim. luottokorttimaksut hyvitetään suoraan luottokortille, jolla matka on maksettu. 

PERUUTUSEHDOT JUNA-JA BUSSIMATKOILLE

 1. Peruuttamalla viimeistään 28 päivää ennen lähtöä veloitetaan palvelumaksu 20 €. 
 2. Peruuttamalla myöhemmin kuin 28 päivää, mutta enemmän kuin 15 päivää ennen lähtöä veloitetaan 25 % matkan kokonaishinnasta. Veloitamme myös mahdollisen viisumin konsulimaksun, jos viisumi on jo myönnetty. Yleisesti ottaen viisumihakemukset toimitetaan konsulaattiin vasta 15 vrk. ennen varsinaista matkaa, ellei asiakkaan kanssa ole sovittu aikaisemmasta toimitusajasta. 
 3. Peruuttamalla myöhemmin kuin 15 päivää, mutta viimeistään 7 päivää ennen lähtöä veloitetaan 50 % matkan hinnasta sekä mahdollinen viisumin konsulimaksu.
 4. Peruuttamalla myöhemmin kuin 7 päivää, mutta viimeistään 2 päivää (48 tuntia) ennen lähtöä veloitetaan 75 % matkan hinnasta sekä mahdollinen viisumin konsulimaksu.
 5. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä, ei takaisin maksua (kulut 100 %)
 6. Jos matkustajaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma, ja hänellä on valmismatkalain mukainen oikeus peruuttaa sopimus (Valmismatkalaki 15 § 2 mom., Yleiset valmismatkaehdot 5.1 a.b), on matkanjärjestäjällä oikeus periä kohtuullinen korvaus peruuttamisesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä, kuten ennakkoon maksetuista palveluista (esim. lennot, hotellit ja agenttipalvelut). Matkanjärjestäjä ei sen sijaan ole oikeutettu korvaukseen esimerkiksi menettämästään liikevoitosta. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusvakuutus oman, lähiomaisen tai matkatoverin vakavan sairastumisen tai kuoleman varalta. Tämän artiklan mukaisten ehtojen toteutuminen edellyttää kirjallista lääkärintodistusta. 
 7. Peruutusaika lasketaan ensimmäisestä arkipäivästä, jolloin Aikamatkat Oy vastaanottaa peruutusilmoituksen virka-aikana. Juhlapyhiä ja viikonloppua ei lasketa peruutuspäiväksi! Peruutus tulee tehdä joko sähköpostitse  asiakaspalvelu@aikamatkat.fi tai puhelimitse +358 10 4218 990. Asiakkaan tulee ilmoittaa varausnumero, peruutuksen syy ja tilinumero, jolle mahdollinen hyvitys suoritetaan. 
 8. Aikamatkat Oy varaa yhden kuukauden mahdollisen hyvityksen takaisin maksuun. Hyvitys maksetaan takaisin samalla maksutavalla, kun asiakas on suorittanut maksun matkasta, esim. luottokorttimaksut hyvitetään suoraan luottokortille, jolla matka on maksettu. 

VIISUMIN HANKINTAA KOSKEVAT ERITYISEHDOT

 1. Aikamatkat Oy ei ole vastuullinen mahdollisista viivästyksistä Venäjän konsulaatin tai Venäjän viisumiministeriön viisumi- ja puoltokäsittelyissä.Venäjän juhlapyhät ja ruuhkatilanteet Venäjän konsulaatissa saattavat vaikuttaa toimitusaikoihin.
 2. Aikamatkat Oy ei vastaa Venäjän konsulaatin tai viranomaisten päätöksistä evätä viisumi, takavarikoida asiakirjat tai muutoksista viisumikäytännössä.
 3. Asiakkaan on heti tarkistettava, että viisumin matkapäivämäärät ovat oikein.
 4. Aikamatkat Oy ei vastaa eikä ole korvausvelvollinen Venäjän konsulaatin mahdollisesti tekemistä virheistä viisumeissa (voimassaoloaika, kategoria, autoleima, lapsien merkitseminen) tai Venäjän konsulaatin tai postin hukkaamista asiakirjoita.

INTERNET JA MATKAESITTEET 

 1. Aikamatkat Oy varaa oikeudet kaikkiin muutoksiin Internetissä ja matkaesitteissä julkaistuun tietoihin. 
 2. Kaikkiin matkaohjelmiin ja hintoihin saattaa tulla yllättäviä muutoksia, mistä syystä asiakkaan tulee aina tarkistaa tiedot kulloinkin voimassaolevasta matkaohjelmasta. 
 3. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Aikamatkat Oy, Hatanpään valtatie 24, 33100 Tampere, Kuluttajaviraston rekisteröintitunnus: KUVI: 0514/06/MjMv.


ALENNUKSET 

 1. Opiskelija-alennukset edellyttävät aina voimassaolevaa opiskelijakorttia.
 2. Muut erikoisalennukset esim. äkkilähdöt ovat voimassa niiden julkistamisajankohdasta alkaen. Näitä alennuksia ei voi soveltaa jo tehtyihin matkavarauksiin. 
 3. Alle 2-vuotias lapsi matkustaa matkoillamme ilmaiseksi ilman paikkavarausta kuljetukseen tai petipaikkaa majoituksessa. Joissakin hotelleissa saa huoneeseen lapsisängyn veloituksetta. 
 4. Muut lapsi/nuorisoalennukset ovat matkakohtaisia. 


MATKATOIMISTON OIKEUS MUUTOKSIIN JA PERUUTUKSIIN 

 1. Aikamatkoilla on oikeus tehdä pieniä muutoksia matkaohjelmaan ja matkajärjestelyihin, mikäli muutokset eivät olennaisesti vaikuta matkan tasoon ja niiden syyt liittyvät matkakohteen luonteeseen. Tällaisia muutoksia ei luokitella matkanjärjestäjän virheiksi eivätkä ne oikeuta matkan peruutukseen tai korvauksiin.
 2. Aikamatkat Oy:llä on oikeus vaihtaa lähtö alkavaksi satamasta, jos liityntäkuljetukseen ei ole ilmoittautunut tarpeeksi matkustajia. Yleisin tapa on muuttaa tilausajokuljetus tavalliseksi reittibussi- tai junamatkaksi. Mikäli liittymäkuljetus perutaan kokonaan, sen kustannukset palautetaan asiakkaalle. Liittymäkuljetuksen peruuntumisesta tai vaihtumisesta ilmoitetaan viimeistään 3 vrk ennen matkaa. 
 3. Aikamatkat Oy:llä on oikeus perua koko matka vähintään 21 vrk ennen matkaa vaillinaisen ryhmäkoon vuoksi. Tällöin matkustajalla on mahdollisuus saada rahat takaisin tai vaihtaa matkapäivät samanlaiseen pakettimatkaan.
 4. Aikamatkat Oy:llä on oikeus perua matka lyhyemmällä varoitusajalla Force Majeure tilanteissa, esim. sääolosuhteiden, poliittisten levottomuuksien, lakkojen, tai juna-laiva- ja lentoyhtiöiden toiminnan vuoksi. 
 5. Aikamatkat Oy pidättää oikeuden muutoksiin matkaohjelmissa ja oikeuden peruuttaa retkiä matkakohteessa liian pienen osallistujamäärän vuoksi. 

MATKUSTAJAN VASTUU

 
YHTEYSTIEDOT
Matkustaja on velvollinen luovuttamaan Aikamatkat Oy:lle matkaa varatessaan oikeelliset yhteystiedot, kuten puhelinnumero, kotiosoite ja sähköpostiosoite. Näitä tietoja tarvitaan esim. matkaa koskevien tärkeiden tiedotteiden lähettämiseen tai muutoksista informoimiseen. 


LÄHTÖAIKOJEN NOUDATTAMINEN
Matkustajan tulee saapua lähtöpaikalla ajoissa. Aikamatkat Oy ei maksa korvauksia asiakkaille, jotka ovat myöhästyneet lähdöstä ja matkaohjelmasta. Jos matkustaja myöhästyy paluupäivän lähdöstä, on hänen järjestettävä paluukuljetuksensa omalla kustannuksellaan. 
Myöhästymisen syyksi ei kelpaa myöhästynyt bussi-, juna- tai lentovuoro eikä oman auton rikkoutuminen matkalla. 


MATKA-ASIAKIRJAT
Matkustajan tulee huolehtia siitä, että matkustusasiakirjat ovat voimassa ja ne vastaavat kullekin matkalle esitettyjä vaatimuksia. 
Aikamatkat Oy ei ole korvausvelvollinen, jos rajaviranomaiset tai kuljetusyhtiön henkilökunta käännyttävä matkustajan puutteellisten tai virheellisesten matka-asiakirjojen vuoksi. Varsinkin Schengen viisumia tarvitsevien ulkomaalaisten tulisi ehdottomasti tarkistaa, että Schengen viisumi on voimassa ja sen kertaisuus mahdollistaa EU:n ulkopuolisen matkan esim. Venäjällä ja sieltä palaamisen.  


MATKAN AIKANA HAVAITUT VIRHEET 
1.Kaikki matkan aikana havaitut virheet tulee reportoida välittömästi Aikamatkat Oy:n edustajalle, oppaalle, matkanjohtajalle tai soittaa asiasta Aikamatkat Oy:n toimistoon. Henkilökuntamme pyrkii ratkaisemaan ongelman mahdollisimman pian.2.Jos ongelmasta ei ole raportoitu oppaalle matkanaikana, menettää hän mahdollisuutensa korvaukseen. 3.Aikamatkat Oy käsittelee kaikki kirjalliset valitukset 6 viikon sisällä niiden vastaanottamisesta ja tekee päätöksensä kuultuaan kaikkia osapuolia.

 
MUUTOKSET
Kaikista matkapakettiin tehdyistä muutoksista, lisäyksistä tai poistoista Aikamatkat Oy veloittaa 20 €. Matkapäivämäärien muuttaminen 20 euron toimistokuluin on mahdollista 28 vrk ennen matkaa. 


VAKUUTUKSET
Aikamatkat Oy ei ole vastuussa matkustajalle matkan aikana tapahtuneista henkilövahingoista kuten sairastapauksista, loukkaantumisista tai esine- ja omaisuusvahingoista. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista kaikille matkoillemme. 


VALVOVA VIRANOMAINEN
Kuluttajavirasto, Kuluttaja-asiamies Postiosoite: Haapaniemenkatu 4 A, 7 krs, PL 5, 00531 Helsinki Puhelin, vaihde (09) 77 261 Faksi (09) 7726 7557 Sähköposti posti@kuluttajavirasto.fi Internet www.kuluttajavirasto.fi Puhelinneuvonta, arkisin klo 9.00-15.00, puh.(09) 7726 7821 


YLEISET VALMISMATKAEHDOT 
Yleiset valmismatkaehdot on luettavissa kuluttajaviraston kotisivuilta:http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yritykselle/yleiset_valmismatkaehdot/

 

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Osamaksu

SveaWebpay (myöhemmin Svea) tarjoaa Sinulle mahdollisuuden maksaa ostokset osissa. Tämä on
mahdollista, kun olet hyväksynyt luotonmyöntökriteerit ja täyttänyt henkilötunnuksesi kassalla. Saat
kotiisi osamaksusopimuksen (2 kappaletta) joista Sinun tulee allekirjoittaa toinen ja palauttaa se
Svealle. Samalla saat myös osamaksun tarkemmat ehdot, jotka allekirjoituksellasi hyväksyt.

Luottoajan valitset Sinulle parhaiten sopivaksi. Luotto tulee hoitaa sovitun ajan kuluessa. Se
edellyttää, että maksat vähintään sovitun summan kuukausittain. Luonnollisesti voit maksaa myös
koko luoton pois kerralla ilman kuluja käyttämättömältä luottoajalta.

Luottoosi liittyen voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluun numeroon 09 4242 3092 tai
asiakasinfo@svea.fi

Mikäli maksut jäävät maksamatta, emmekä ole saaneet yhteydenottoa maksun hoitamisesta,
siirrämme saatavat perittäviksi kuluttajansuojalain ehtojen mukaisesti. Lisätietoja ehdoista ja
palvelusta saat asiakaspalvelustamme. Lue tarkemmat ehdot tästä. Lisätietoja etämyynnistä ja
internetissä tapahtuvasta kaupankäynnistä saat kuluttajaviraston sivuilta www.kuluttajavirasto.fi tai
tililuottosopimuksestamme, jonka löydät www.sveawebpay.fi. Svea noudattaa myös
henkilötietosuojalakia. Myös tästä löytyy lisätietoja kuluttajaviraston sivuilta.

Yhteystiedot:
Svea WebPay/ Svea Ekonomi Ab, filial i Finland
Atomitie 2 C
00370 Helsinki
Puhelin: 09 4242 3092
Sähköposti: webpay@svea.fi
www.sveawebpay.fi

Timetravels - Aikamatkat